Ante Krešić iz Struga liječi pripravcima od meda i ljekovitog bilja


Ante Krešić iz Struga kod Čapljine bavi se već osam godina pčelarstvom, a usporedo s tim počeo je s preradom meda i ljekovitoga hercegovačkog bilja s kojim liječi od raznih oboljenja. Krešić kaže kako se pčelarstvom počeo baviti prvenstveno iz zdravstvenih razloga jer je bio obolio od karcinoma pluća, a kad je ozdravio, nastavio je pomagati drugim oboljelim osobama.
Po njegovim riječima, velike uspjehe postiže u liječenju tumura  pluća, mozga i prostate, a u zadnje četiri godine počeo je i s liječenjem bračnih parova od neplodnosti.

Krešić napominje da je imao više ponuda da napravi tvornicu koja bi radila na preradi meda i ljekovitoga bilja, ali kako do toga nije došlo zbog deficitarnosti proizvoda, kao što je biljka tilovina ili zanovijet, koja je karakteristična samo za kanjon rijeke Neretve, a koju, zajedno s  medom kao konzervansom, koristi posebno za liječenje žlijezda s unutarnjim lučenjem.

Med sam po sebi nije tako ljekovit dok ga se ne pomiješa s hercegovačkim travama, matičnom mliječi, propolisom ili polenom, tvrdi Krešić.

 "Matičnu mliječ teško je sačuvati i uglavnom pčelari koriste tzv. 'šokiranje' ili naglo zamrzavanje, ali ja sam pobornik da se uzima kvalitetan med i zatapa na biljke" - objašnjava Krešić i dodaje kako se na  takav način pripravljaju i borove iglice koje imaju odlična svojstva u liječenju tumura, s tim što se iglice ne beru u plastične vrećice, nego se direktno beru u kante s medom koje se nose na mjesta gdje će se zatapati.

U liječenju je, Tvrdi Krešić, bitno koristiti medicinska dostignuća zajedno s prirodnom jer se npr. primjenom kemoterapije u liječenju od tumura ubijaju i zdrave stanice, pa je potrebno te preostale zdrave stanice oporaviti prirodnim preparatima.


FENA, 17. Kolovoz 2010.Antini pripravci od meda čak i na američkom tržištu


Ante Krešić iz Struga pored Čapljine već se osam godina intenzivno bavi pčelarstvom, ali i pravljenjem pripravaka od meda u svrhu liječenja mnogih bolesti. Ante nam priča kako je prvi susret s pčelarstvom imao još u djetinjstvu, kada su se tim poslom bavili njegov djed i otac. U Drugom svjetskom ratu njegova je obitelj iz Hrasnoga preselila u Čapljinu, gdje su kupili imanje i nastavili s pčelarstvom.

 

Vlastito iskustvo

Kako se išlo trbuhom za kruhom tako su se radili neki drugi poslovi i pčelarstvo se zanemarilo. Brat je otišao na zanat, ja na fakultet i pčelarstvom se nismo bavili. Kasnije se dogodilo to da sam se u ratu koji nas je zadesio razbolio i dijagnosticiran mi je karcinom pluća. Nakon toga je uslijedio pokušaj operacije gdje mi je dio pluća odstranjen. Ono što se nije moglo odstraniti pokušalo se liječiti kemoterapijama i zračenjima, priča nam Krešić dodajući kako mu se tada javio jedan čovjek koji je radio sirupe za pluća za jednog doktora u Zagrebu.

Kada su se dogovorili, Krešić je otišao kod njega da mu on da sirup. Kaže kako je vidio sve što on radi ništa nije od njega skrivao, a s obzirom da je znao dosta o pčelarstvu, shvatio je da se sirup radi od meda i iglica bora.

Kada sam došao kući, jako sam smršavio i nisam imao snage ni za što. Počeo sam koristiti taj sirup i već treći dan sam osjetio da se bolje osjećam. Tada mi je moj prijatelj Nikola Zelenović ponudio svoj med i ja sam počeo brati iglice bora i praviti sirup, priča nam dalje Krešić dodajući kako je to u početku radio samo za sebe, ali kada su se rezultati pokazali odličnima, tada je sirup dijelio nekim svojim prijateljima kod kojih su rezultati također bili dobri.

Kada se njegovo zdravstveno stanje popravilo, ponovno je nabavio pčele i opet počeo pčelariti. Kaže kako pokušava pčelarstvo dovesti na moderniju granu, pa je tako nabavio satelitske vage za praćenje paša. Također, ističe kako uvijek nastoji da bilje i trave koje bere budu s područja eko zona. Budući da je područje istočne Hercegovine i južne Dalmacije u svijetu poznato po ljekovitim travama, vjeruje da ovdje ima jako puno prostora da se napravi mnoštvo dobrih stvari.

Medicina i kozmetika

Mi na ovom području imamo med od tilovine (vrsta drveta) koji je bogat jodom. Kada se taj med oplemeni s mladim orahom i iglicama bora, on postaje jako dobra kombinacija za poboljšanje rada žlijezda s unutarnjim lučenjem. Imam jako dobre rezultate po pitanju pomaganja ljudima, posebice onima koji su na kemoterapijama, kojima je potrebno poboljšanje krvne slike te čišćenje organizma, ističe Krešić te kaže kako ima nekoliko slučajeva gdje je tumor pluća potpuno nestao.Više od osamdeset posto njegovog meda, u kombinaciji s raznim travama i biljem, koristi se za poboljšanje krvne slike, za jačanje rada štitne žlijezde, za pojedina oboljenja na želucu. Također, Krešić radi tinkturu za liječenje akni, a ono što on naglašava je to da od njih ne ostaju ožiljci.


Uskoro eko hrana iz Antinih pogona

Rad Ante Krešića je priznat i poznat diljem Europe i svijeta, kako kaže, često ima pošiljke za Srbiju, ali i za Ameriku i Chicago. Trenutačno se rade završni radovi na objektu u njegovom vlasništvu, a osim pčelarstva gdje ima hladnu i toplu komoru, u njemu će biti zastupljena i izrada krema za njegu kože, kao i proizvodnja i prodaja eko hrane, brašna i maslinovog ulja. Već je posijana heljda te starinski kukuruz popovac koji je nekada bio odličan za puru, a i njegova ljekovita svojstva su bogata.


Dnevni list,  30. Travanj 2010.Liječenje tumora pluća

Gospođa Aida Muhamedović iz Sarajeva oboljela je od tumora dojke i isti joj je operativnim putem odstranjen. Prije pet i po godina pregledom su uočene metastaze na limfnim žlijezdama, bronhijama i plućima. Uslijedilo je liječenje hemoterapijom. Metastaze su se povukle sa žlijezda i bronhija, ali ne i tumor sa pluća. Usljed hemoterapije i nalazi jetre su bili veoma loši.

Po preporuci prijateljice došla je kod Ante Krešića. Njegov savjet je bio da se prvo pristupi jačanju organizma i funkcija jetre, a zatim liječenju tumora. Korištenjem preporučenih preparata, nakon 20 dana svi nalazi jetre su bili u normalnim granicama. Nakon saniranja jetre, Aida je počela koristiti vitamine i Antine preparate koji se bore protiv tumora. Nakon kratkog vremena, metastaze sa pluća su se povukle i potpuno nestale.

Od nestanka tumora proteklo je preko 5 godina i Aida je zdrava. Živi i radi u Sarajevu. Povremeno koristi Antine preparate od meda i drugima preporučuje da mu se obrate kada imaju sličan zdravstveni problem.


Evron, Svibanj  2011.