Proizvodnja

Hercegovina i Dalmacija spadaju u područja najbogatija mediteranskim ljekovitim biljem. Pogodna klima, blizina mora, kao i nezagađena priroda pružaju uslove za zdrav i dugovječan život.
Tradicija sakupljanja ljekovitog bilja prenosila se generacijama u ovim krajevima. U vrijeme opšte trke za poslom sve manje stanovnika Hercegovine bavi se sakupljanjem i preradom bilja. Posao obilaska cvijetnih biljaka i prikupljanja ljekovitih sastojaka biljaka još uvijek strpljivo obavljaju pčele, kojih je kao i u cijelom svijetu sve manje.
 
Dolina rijeke Neretve, Bregave i Trebižata, područja su u kojima uspjevaju neke od najcjenjenijih medonosnih biljaka. Na ovom čarobnom području na ušću Trebižata u Neretvu, u mjestu Struge, živi i radi obitelj Krešić. Bavimo se uzgojem pčela, proizvodnjom meda i preparata na bazi meda i ljekovitog bilja. Pored toga, obnovili smo stare mlinice na Trebižatu u kojima proizvodimo domaća integralna brašna.

Ante Krešić se godinama intenzivno bavi pčelarstvom i pravljenjem pripravaka od meda u svrhu liječenja mnogih bolesti. Pčelarstvom se počeo baviti prvenstveno iz zdrastvenih razloga, jer je obolio od karcinoma pluća koji je preparatima na bazi meda uspješno izliječio.
 
Rad Ante Krešića priznat je i poznat diljem Evrope i svijeta.Velike uspjehe postiže u liječenju tumora pluća, mozga i prostate, kao i liječenju neplodnosti.

Obiteljska tradicija u pčelarstvu i proizvodnji zdrave hrane, stečena znanja i iskustva, godine upornog rada i inovacija, temelji su na kojima se gradi Pčelarstvo Krešić.

 Konstantna ulaganja u opremu, najsavremenije košnice sa satelitskim praćenjem prinosa, kontrolirana prerada meda i ljekovitog bilja, tople i hladne komore za čuvanje proizvoda i uređene i dobrobro opskrbljene trgovine, garancija su kvaliteta i kontinuiteta proizvodnje i usluge.

 Pored novih proizvodnihi skladišnih objekata u Strugama raspolažemo sa:
- 150 košnica, 150 nukleusa - ukupno 300 zajednica
- 2 suvremena kontejnera sa po 68 košnica sa elektronskim vagama
- Kamionom za transport pčela
- 5 digitalnih vaga za mjerenje prinosa meda na terenu, koje SMS-om prenose informacije u centralu
- Uvijek pokrivamo najmanje 5 terena i košnice prevozimo na područja sa najboljim prinosom meda
- Automatskim vrcaljkama i otklapačem okvirova
- Toplom komorom (+37) i hladnom komorom (-5) - kapaciteta po 5 tona meda
- Trgovinom u etno-selu HERCEG u Međugorju

U budućnosti planiramo dodatna ulaganja u opremu i usavršavanje osoblja, inovacije u stvaranju novih proizvoda i gradnju novih brendova i baviti se ekološkim uzgojem ljekovitog bilja.